Mjölk

Kött

Rådgivning

Avel

CowManager kött

CowManager är systemet som håller koll på din besättning dygnet runt. Sensorn i örat mäter aktivitet, ättid, idissling, vilotid och temperatur. Utifrån dessa uppgifter meddelar CowManager att kon är brunstig eller börjar bli sjuk 24 timmar innan det blir synligt för ögat.

Spara tid och pengar med CowManager

CowManager är ett system som hjälper dig hitta brunsterna! Med hjälp av CowManager kan du seminera i rätt tid och få djuren dräktiga. CowManager följer kons brunst, från att hon börjar brunsta till att brunsten avtar. Det blir lättare att seminera vid en optimal tidpunkt och få bättre dräktighetsresultat, inkalvningsålder och kalvningsintervall.

Larm i appen som visar djurens status

Med hjälp av uppgifterna som CowManager samlar in förvarnar systemet om din ko är i brunst eller visar tecken på sjukdom.

Förebygg olika onödiga behandlingar

Med hjälp av CowManager kan du hitta nedsatta djur innan sjukdomen är synlig och brutit ut.

Följ upp din besättning i programmets alla rapporter och grafer.

Den tydliga informationen hjälper dig att arbeta mer effektivt, spara sjukvårdskostnader och öka dina kors produktivitet och allmänna hälsa.

Koppla CowManager till ditt gårdssystem

Spara tid genom att få informationen om djuren inlästa från gårdssystemet utan att rapportera i CowManager. Det ger också mer information som innebär mer detaljerade förvarningar och bättre underlag för beslutsprocessen.

Support

Supporten på CowManager sitter i södra Sverige och är tillgänglig om något skulle hända.

Vad säger kunderna?

Jag har använt CowManager i 4-5 år nu och tycker det fungerar väldigt bra! Med hjälp av CowManager hittar jag i stort sett alla brunster. Programmet jag hade innan mätte enbart aktivitet och det fungerade inte alls bra, det larmade i onödan och missade brunster. Men nu efter att jag använt CowManager ligger jag på ca 1,5 seminering per dräktighet på korna vilket jag är supernöjd med! Kan absolut rekommenderar det till kollegor runt om i Sverige!

Mattias Wistrand – Knutsta Skattegård

Vi har använt CowManager i 3 säsonger nu. Från början var tanken att mest seminera dom renrasiga djuren, men snabbt började vi även seminera korsningskor. Våra korsningskor som brunstar i mars månad semineras med könssorterad sperma för att få tjurkalvar. Då får vi många tjurkalvar redan i december vilket genererar en stor avvandkalv på hösten som är slaktfärdig innan nästa betessäsong vilket är viktigt för oss som KRAV-producent som har beteskrav även för tjurar. Vi kan också hålla färre avelstjurar då många kor är konstaterat dräktiga innan betessläpp och går därmed ut på bete utan tjur. Jag kan rekommendera CowManager, vi missar sällan någon brunst vilket gör att vi har hög dräktighetsprocent på första semineringen.

Daniel Edvinsson, Ormastorp

Kontakta oss

Kontakta oss

15 + 8 =